blank.png
Csiszolás és polírozás kávézás közben

Forcimat automatikus fej
Metkon Forcipol 2V Forcimat fejjel
Forcipol 2V
Metkon Forcipol 1V

 A megfelelő metallográfiai minta elkészítése mindig időigényes. A pontos vágás, a beágyazás, a csiszolás és a polírozás, mind- mind rengeteg időt emésztenek fel. Különösen a két utolsó. Mit szólna hozzá, ha a jövőben kávészünetet tarthatna, miközben elkészülnek a mintái?

Nem hiszi? Jöjjön ki az Automotive kiállításra, és mi megmutatjuk, hogy tényleg lehetséges!


 A metallográfiai vizsgálatoknál elengedhetetlen, hogy a minták felszíne sima legyen. Ahhoz, hogy a csiszolás és a polírozás tökéletesen sima felületet hozzon létre, gyakorlatra és némi ügyességre is szükség van, vagy a Metkon Forcipol csiszoló és polírozó gépre Forcimat automata fejjel.

A Forcipol készülékek minden olyan mintához használható, legyen szó fémről vagy kőzetről, ahol csiszolásra, polírozásra van szükség. A csiszoló- és polírozó tárcsák csapágyazása csendes és rázkódásmentes működést tesznek lehetővé, így az érzékenyebb műszerek működését nem befolyásolják. Egy- és kéttárcsás verzió is elérhető belőle, így ha egyszerre sok mintája van, lerövidítheti a mintaelőkészítés idejét.

A Forcimat automata fej elengedhetetlen segítséget nyújt, amikor a minták száma megnövekedik, ugyanis egyszerre 6 mintát tud egyformán simára csiszolni és polírozni. A vezérlését mikroprocesszorok végzik, amik gondoskodnak róla, hogy a mintákat mindig ugyanakkora erővel nyomja a csiszolótárcsához, mindig a megfelelő minőségű és mennyiségű gyémántszuszpenzió és hűtőfolyadék legyen a tárcsákon. Így Ön pénzt is spórol, hiszen elkerülheti a szükségesnél nagyobb mennyiségű gyémántszuszpenzió felhasználását.

Csiszolópapírok, polírozó korongok és szuszpenziók széles választéka áll rendelkezésünkre, így pontosan az Ön igényeihez igazíthatjuk a kész minta felületének finomságát.

Szeretné kipróbálni Ön is? Jöjjön el október 19-21. között a Hungexpo A pavilonjának 302-es standjához, és keresse szaktanácsadó mérnökünket!