blank.png
Egy sópermet kamra és ami mögötte van…

2000 literes ascott kamra
450 literes ascott kamra
120 literes ascott kamra
Kamra telepítés után
Fúvóka és mintatartó
Ascott kamra

 …avagy korróziós ellenállás tesztelése a lehetőségek határán.

A sóköd teszt – vagy más néven sópermet vagy nedves sóteszt – továbbra is a cégek egyik alapvizsgálatának számít. A vizsgálathoz szükséges kamrát sok helyen lehet kapni sokféle kivitelben.

Mi miért választottuk az Ascott-ot? Jöjjön ki a Hungexpora októberben, és megmutatjuk élőben!


Több mint 25 éve az Ascott vezető szerepet játszik a formatervezésben és az innovatív, magas minőségű korróziós tesztberendezések gyártásában és szállításában. Ez alatt az idő alatt világszerte számos vállalat választott minket, amellyel megalapozhattuk cégünk nemzetközi elismertségét, hírnevét, és megbízhatóságát.

A vizsgálati szabványok viszonylag nagy szabadságot engednek meg nekünk abban, hogy mi felel meg egy sópermet kamrának, de egészen más kérdés, hogy mi felel meg a felhasználónak. Aki végzett már sópermet tesztet pontosan tudja, mire gondolunk. Pontosan ezen a területen nyújt kimagasló és egyedi megoldást az Ascott.

Érintőképernyős ellenőrző- és programozópanel a könnyű kezelhetőségért, amelyen magyar nyelv is beállítható. Az éppen folyamatban lévő vizsgálatról képes idő-hőmérséklet és idő-páratartalom függvényeket rajzolni, hogy a kezelő személyzet folyamatosan ellenőrizhesse a vizsgálat alakulását.

A döntött pneumatikus működtetésű kamraajtó csökkenti a baleset lehetőségét, megkönnyíti a kamra nyitását és zárását, a betekintőablaknak köszönhetően a minták elváltozásai folyamatosan nyomon követhetőek. Egyúttal a mintatérbe zárja az erősen korrozív közeget (sóköd) illetve egyes tesztek sajátosságai miatt fellépő baktériumokat (pl.: legionella). Ascott sópermet kamrát használóknak nem kell aggódniuk az előbbiekben felsorolt korrozív közeg vagy baktériumoktól, mivel a készüléket kinyitni sópermet tesztet követő 450 másodpercig nem lehetséges, ez alatt az idő alatt a kamrában folyamatos légöblítés történik.

A hagyományos hűtőláda kinézettől eltérően az Ascott kamrák ergonomikus kialakításúak, ennek köszönhetően A vizsgálati tér alacsony, hogy a nehezebb mintákat is könnyen ki/be- lehessen helyezni, de ez a kialakítás a tesztek utáni takarítást is lényegesen megkönnyíti. A fedél magasra nyílik, egészen függőlegesig is, ha szükséges. Így a magasabb kezelőszemélyek sem verik be a fejüket, és a nehéz minták emelőszerkezettel is könnyedén beemelhetők.

A kamra fémvázas erősítésű üvegszálas házzal rendelkezik, ezzel biztosítva, hogy a kamra belsejében lévő korrozív környezet ne károsítsa saját magát.

A kamraajtó szigetelése úgynevezett száraz szigetelés, ami meggátolja a sós pára kijutását a kamrából teszt során, ellentétben a hagyományos vízzáras megoldáshoz képest itt ténylegesen nincs szivárgás.

Nagyméretű sóoldat tartály csatlakozik kívülről a kamrához, amely átlátszó fallal rendelkezik, így vizsgálat közben folyamatosan tudjuk ellenőrizni a sóoldat szintjét. Kerekeken gurul, a teszt megszakítása nélkül lehet rákötni egy másik tartályra, ha az első éppen kiürülne, és tisztiása is egyszerű.

Ethernet porttal számítógéphez csatlakoztatható, így megkönnyíti a vizsgálat nyomonkövetését, dokumentálását, és segítséget nyújthat gyakori vizsgálatok elvégzésekor.

Több mint negyven kiegészítőt lehet hozzá rendelni, így minden cég kialakíthatja az igényeinek megfelelő összeállítást, és a kamrát alkalmassá teheti például kéndioxid befúvásos vizsgálat elvégzésére, vagy alacsony hőmérsékleten történő tesztelésre, de a manapság népszerű Renault ECC1, PV1210 vagy a VDA 621-415 szabványok teljesítése is könnyedén szabványos keretek között megoldható.

Végezetül számos apró egyedi megoldást kínál a gyártó termékeihez, hogy ezzel is elősegítse a felhasználók mindennapjait illetve a tényleges szabványos paraméterek létrehozását. Ezek felsorolásával ez a bejegyzés is lényegesen hosszabb lenne, amennyiben érdekli milyen megoldásokat kínál a gyártó, látogasson meg minket az Automotive kiállításon, vagy keresse fel termékfelelős kollégánkat!Kapcsolat

1016 Budapest, Aladár utca 19.
Tel.: (+36 1) 319 1 319
Fax.: (+36 1) 319 22 84
info@atestor.hu
TÉRKÉP
Névjegy letöltése

SZERVIZ

VIZSGÁLAT