blank.png
Iparágak.AUTÓ ÉS JÁRMUIPAR ÖSSZESÍTETT KÍNÁLAT


Környezetállóság

Az anyagok és a gyártástechnológia fejlődésével az utóbbi évtizedekben szinte minden iparágban számos új lehetőség nyílt a gyártó vállalatok számára. Míg korábban a tervezők az anyagválasztásnál elsősorban a biztonságra törekedtek, mára a biztonság mellett a takarékosság, korrózióállóság került előtérbe. A környezet szimulációs eszközök olyan mesterséges környezeti terheléseket képesek a mintadarabokra helyezni, amelyek megismételhetőek, reprodukálhatóak

 

A megismételhetőség és reprodukálhatóság a méréstechnika és a kutatás-fejlesztés egyik legalapvetőbb eleme. Lényege, hogy egy adott terhelést nagy pontossággal egy mintán akár többször, vagy több mintán azonos feltételek mellett lehessen elvégezni. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a különböző mintákon végzett mérési eredmények összevethetőek legyenek, illetve a mérési eredményekből a várható élettartammal összefüggő elvárt minőségre következtetni lehessen.

Fémek vizsgálata


Fémek vizsgálata

Összetétel, keménység, szövetszerkezet vizsgálatára kínálunk berendezéseket. A fém-anyagvizsgálat valamennyi klasszikus kellékét megtalálja nálunk.

Műanyagok vizsgálata

 

Műanyagok vizsgálata

A műanyagtermékek minőségét a feldolgozás módján túl alapvetően befolyásolja a felhasznált alapanyag minősége; illetve a műanyag késztermékeknél is szükséges lehet különböző fizikai és kémiai tulajdonságok vizsgálata, pl.: mechanikai ellenállás, összetétel, szilárdság, fényesség, keménység.

Szerszámgyártóknak

A szerszámkészítés során fontos a megfelelő anyagválasztás, anyagminőség. Ez jelentheti magát az anyagösszetételt, a keménységet, a keménységlefutást, vagy egyéb korróziós vizsgálatokat.

Belső kárpitok, elemek vizsgálata

Belső kárpitok kopásállósága, égésvizsgálata- és anyagvastagságmérése.

Bevonatok, lakkok

Napjainkban szinte nincs olyan tárgy, eszköz, félkész-, vagy kész termék amelynek a felületét ne kezelték volna valamilyen bevonattal, például lakkal, vagy festékkel. Minden területen szükséges mind a bevonatok összetételének, fizikai, kémiai tulajdonságának, vagy akár csak vastagságának ismerete.Kapcsolat

1016 Budapest, Aladár utca 19.
Tel.: (+36 1) 319 1 319
Fax.: (+36 1) 319 22 84
info@atestor.hu
TÉRKÉP
Névjegy letöltése

SZERVIZ

VIZSGÁLAT