blank.png
Iparágak.AUTÓ ÉS JÁRMUIPAR ÖSSZESÍTETT KÍNÁLATKörnyezetállóság

Az anyagok és a gyártástechnológia fejlődésével az utóbbi évtizedekben szinte minden iparágban számos új lehetőség nyílt a gyártó vállalatok számára. Míg korábban a tervezők az anyagválasztásnál elsősorban a biztonságra törekedtek, mára a biztonság mellett a takarékosság, korrózióállóság került előtérbe. A környezet szimulációs eszközök olyan mesterséges környezeti terheléseket képesek a mintadarabokra helyezni, amelyek megismételhetőek, reprodukálhatóak

 

A megismételhetőség és reprodukálhatóság a méréstechnika és a kutatás-fejlesztés egyik legalapvetőbb eleme. Lényege, hogy egy adott terhelést nagy pontossággal egy mintán akár többször, vagy több mintán azonos feltételek mellett lehessen elvégezni. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a különböző mintákon végzett mérési eredmények összevethetőek legyenek, illetve a mérési eredményekből a várható élettartammal összefüggő elvárt minőségre következtetni lehessen.

Sópermet teszt

Napjaink egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó környezetállóság tesztje a sópermet vizsgálat. Sópermet kamráinkban letesztelheti, hogy az ön gyártmánya miképp áll ellen a korrózió okozta hatásoknak. A vizsgálótérbe helyezett minták korrozív közegben tartózkodnak, melyről a sóval vegyített vízpermet gondoskodik. A készülék a kamra hőmérsékletét, páratartalmát is képes szabályozni, a sópermet mellett.

 

A korróziós tesztek múltja egészen a 20. század elejére tehető, amikor is elsőként kezdtek el katonai alkalmazásra kísérletezni a fémek festésének fejlesztésével. Az első dokumentált tesztet még a National Bureau of Standards jegyezte fel 1914-ben az Egyesült Államokban, bár a mai iparági standard ASTM B117 csak 1939-re lett leírva. A tudomány még ekkor gyerekcipőben járt, hiszen széles tartományban mozogtak a különböző teszt feltételek, hogy csak a sóoldat összetételét említve 3.8%-os sótartalomtól egészen 20%-ig több elképzelés is született, mígnem a mára bizonyítottan 5%-os tömegszázalék arányban leghatékonyabb sóoldat koncentrációt meg nem találták. Ez a statikus sóköd teszt számos verzióban terjedt el (pl. ISO 9227, vagy DIN 50021) és a mai napig önállóan, vagy egy ciklikus szabvány egyik fázisaként hivatkoznak rá.

Itt olvashat többet:

Sóköd kamrákról
Korróziós szabványokról
Hogyan működik?

Vibrációs teszt

Egy legyártott termék valós igénybevételénél előfordulhat különböző vibrációs hatás, amely a termék élettartalmára nagymértékben hatással van. Ezeket az igénybevételeket különböző vibrációs tesztekkel lehet szimulálni, ezáltal pontosabb információk kaphatók az esetleges sérülékenységről. A TIRA vállalat készülékei a legkülönfélébb vibrációs igénybevételeket képesek szimulálni.

 

 

A rázóhengerek területén forgalmazott termékskála a 9 N-os kisméretű asztali készüléktől a 200 kN 250 g teljesítményű készülékig terjed.

 

Ismerje meg a TIRA rázóhengerét (Bővebben itt: TIRA rázóhenger)

Lehetséges, hogy klímakamra és rázógép egyben legyen? (Bővebben itt: ANYVIB)

Ismerje meg a TIRA szabályzó és mérőrendszerét. (Bővebben itt: Szabályzó és mérőrendszer)

Klímateszt

A mindennapi használatban lévő termékek, készülékek rendszeresen ki vannak téve a hőmérséklet és csapadék környezet okozta hatásoknak. Ez az állandó igénybevétel teszi szükségessé, hogy a gyártás, tervezés során ezeket az igénybevételeket modellezzük, felkészítve termékünket az igénybevételeknek. Az Angelantoni a természetben előforduló klimatikus hatások váltakozásának szimulációjára fejlesztette ki különböző klímakamráit.

 

A termékgyártásban a minőségvizsgálat napjaink legigényesebb tesztsorozatát írja elő a gyártók részére. Szinte minden beépített alkatrészt, vagy készterméket rendszeresen kell tesztelni a legkülönfélébb környezeti terhelésekkel szemben, a megfelelő ellenálló képesség igazolása érdekében.

Kesternich, SO2 kamrák

A korróziós tesztek között különleges helyet kapott az u.n. Kesternich-teszt vagy más néven kéndioxidos korróziós teszt.

Cégünk Kesternich vizsgálatokra a VLM kamráit ajánlja.Kapcsolat

1016 Budapest, Aladár utca 19.
Tel.: (+36 1) 319 1 319
Fax.: (+36 1) 319 22 84
info@atestor.hu
TÉRKÉP
Névjegy letöltése

SZERVIZ

VIZSGÁLAT