blank.png
Iparágak.FELÜLETKEZELÉS - ÉS BEVONATOK VIZSGÁLATAFesték és porszórt bevonatok

Festett, illetve porszórással felvitt bevonatok technológiája jelentős változáson ment keresztül az elmúlt időben. Ma már műanyagokat is festenek, nem csak fémet és a bevonat legalább annyira díszítő, mint korrózióvédő feladatot lát el.

Rétegvastagság-mérők (kézi)

Ezek a készülékek a következő mérési módszereket alkalmazzák:

- Mágneses és elektromágneses indukciós módszer
- Örvényáramú módszer
- Ultrahangos módszer

Rétegvastagság-mérők galvánbevonatokhoz

A nagypontosságú bevonatvastagság-mérő műszerek röntgenfluoreszcencia elvén (XRF), roncsolásmentesen mérnek egy- és többrétegű bevonatvastagságot, vagy rétegrendet.

Klímakamrák

Hogyan tudnánk biztosítani, hogy az általunk előállított bevonatok, az azokhoz használt festékek, színezékek jobban ellenálljanak az időjárási körülményeknek?

A termékfejlesztés vagy minőségellenőrzés során szimulálnunk kell a valós időjárási körülményeket, főként a fény hatását UV- és napfénykamrákban szabályozott körülmények között!

Korróziós kamrák

A modern tudomány legújabb vívmányai segítségével a mintadarabokat ma leginkább gyorsított öregbítéses vizsgálatok formájában olyan terhelésnek teszik ki, amely megfelel egy termék, vagy alkatrész hasznos életciklusa során a elszenvedett korróziós hatásoknak.

UV- és Xenonkamrák (Xenotest)

Gondolt már arra, hogy a fény is okozhat károsodást? A fénykorróziós hatásért a napfény UV spektruma a felelős, melynek vizsgálatát az UV kamra végzi. A bevonat életciklusáról pedig a teljes fény-spektrumban lefolytatott vizsgálat eredményeként kapunk (Xenotest kamrák).

Optikai vizsgálatok (szín, fényesség)

Szín- és fényességmérés eszközei:  diffúz és 0/45-s geometriájú spektrofotométerek; non-kontakt színmérő; koloriméter; fényességmérők;fénykabinok a festékek, lakkok, műanyagok, járműipar, textilipar valamint egyéb általános felhasználási célra.
X-Rite és Rhopoint termékek.

Mechanikai vizsgálatok

Kiváló termékek az alábbi mechanikai vizsgálatokra!!

Koptató vizsgálatok

Fedőréteg tapadásmérése:
 - Leszakításos tapadásmérők
 - RácsvágókKapcsolat

1016 Budapest, Aladár utca 19.
Tel.: (+36 1) 319 1 319
Fax.: (+36 1) 319 22 84
info@atestor.hu
TÉRKÉP
Névjegy letöltése

SZERVIZ

VIZSGÁLAT