blank.png
Iparágak.MŰANYAGFELDOLGOZÁS-ÉS VIZSGÁLATMűanyag alapanyag vizsgálat

A műanyagtermékek minőségét a feldolgozás módján túl alapvetően befolyásolja a felhasznált alapanyag minősége is. Ezeket a vizsgálatokat manapság már nemcsak a kisebb-nagyobb alapanyaggyártók végzik minősítési céllal, hanem a feldolgozóüzemek is, hogy a gyártást a pontos reológiai jellemzők, nedvességtartalom, szín stb. szerint lehessen végezni.

Laborextruderek

A Collin extruderek vizsgálati és mérési célokra kiválóan alkalmasak, de kismennyiségű termelés is megvalósítható segítségükkel. Elsősorban termékfejlesztéshez, a feldolgozott anyagok vizsgálatához és a termelés folyamatos ellenőrzéséhez nyújt hatékony gépi támogatást.

Mintaelőkészítés (prések)

A mintaelőkészítő prések általában a műanyag-, a gumi- és kerámia iparban fóliák (10-100 m), lemezek (1-20 mm), lemezkötések optikai és/vagy fizikai vizsgálatainak elvégzésére alkalmasak.

- Kisméretű asztali berendezések (E típus)
- Jegyzőkönyvezhető méréseket végző prések (P típus)
- Programvezérelt prések (P/M típus)

 

Folyásindex- (MFI, MFR, MVR) mérők

A műanyag granulátum folyásindex értékének (MFI, MFR), térfogati indexének (MVR), viszkozitásának meghatározásához az  ISO 1133ASTM D 1238 szabványok A, B és C módszerek szerint.

A legegyszerűbb manuális kivitelű változattól a teljesen automatikus, robotizált kiépítésig 6 különböző modell választható.

Kapilláris reométer

Polimer alapanyagok reológiai tulajdonságainak meghatározására, folyásgörbék felvételére alkalmas készülékek. Moduláris kivitelben konfigurálható 15-, 25-, 75- és 120 kN kapacitású modellek, szimpla-, dupla (iker) - vagy tripla hengeres változatban.

On-line reométer

Göttfert MBR, MBR-TD, RTR/RTS-TD, SSR

Bármilyen extruderrel kompatibilis reométerek. Igény esetén laboratóriumi mérető extruderrel szállítva.
Reológiai jellemzők valós idejű folyamatos követésére.

Szitarázó gépek

Műanyag granulátumok méret szerinti szétválasztásának nélkülözhetetlen eleme a szitarázógép és a szitasorozat. 200 és 300 mm átmérőjű sziták komplett választékával rendelkezünk.

Egyes rázógépeink programozhatóak, így amíg Ön más munkát végez  a készülék végzi a "maga dolgát".

RoHS, WEEE megfelelőség-, nehézfémtartalom-mérés

A 2002/95/EC számjelű, ,,Restriction of Hazardous Substances” EU-direktíva – ismertebb nevén RoHS – különböző vegyületek felhasználását korlátozza elektromos árammal működő termékekben.

Röntgenfluoreszcencia (XRF) készülékek!!!

Optikai vizsgálatok (szín)

Az alapanyagokhoz leggyakrabban színezőket (master batch) kevernek, a megfelelő színű késztermék kialakítása érdekében. Gondos színkeverést feltételez tehát, melyhez a nagyobb pontosság elérése érdekében objektív magoldásokat is igénybe vetünk.Kapcsolat

1016 Budapest, Aladár utca 19.
Tel.: (+36 1) 319 1 319
Fax.: (+36 1) 319 22 84
info@atestor.hu
TÉRKÉP
Névjegy letöltése

SZERVIZ

VIZSGÁLAT