blank.png
Keménységmérés gombnyomásra

Falcon 508
Revorverfej
Kijelző

Sokan vallják, hogy a hagyományos megoldások teljesen megfelelnek számukra, ha keménységmérésről van szó.

És Önnek? Kipróbálna valami igazán újat? Szeretné, ha a keménységmérés csak egy gombnyomásból állna?

Jöjjön ki a Hungexpora október 19-21-én, és tegyen minket próbára!


Az Innovatest, az egyik legnagyobb keménységmérő gyártó a világpiacon, folyamatosan keresi a megújulás lehetőségét, hogy olyan megoldásokkal szolgálhasson, amelyek megkönnyítik, meggyorsítják a laborok munkáját. Ennek a folyamatos fejlesztésnek köszönhetjük, hogy a keménységmérőknél megjelent a Falcon 500-as széria, amely a teljesen automatizált mikro-, makro- Vickers keménységmérés dimenzióit nyitja meg előttünk.

Már első pillantása sejthetjük, hogy egy Falcon 508-as valami igazán újat tartogat számunkra. Szembeötlő 15”-os, színes érintőkijelzője, modern formatervezése előre megsúgja, hogy valami igazán izgalmas vár ránk, amikor találkozunk.

Bekapcsolás után néhány gombnyomással kiválasztjuk a számunkra szükséges programot, vagy írunk egy újat. Felhelyezzük a tárgyasztalra a mintánkat és elindítjuk a mérést. Minden más a készülék dolga. Legközelebb akkor kell a folyamatba avatkoznunk, amikor a kicseréljük a mintát, vagy kinyomtatjuk a jegyzőkönyvet.

Igen, a kiértékelés is teljesen automatikus. Egyedülálló kamerarendszerének köszönhetően, nemcsak a lenyomat leolvasása pontos, hanem megkönnyíti a mérési pont beállítását. Ön megmondja, hogy merre, az automatizált XY asztal pedig hajszálpontosan oda mozdítja a mintát, ahol szükség van rá.

Sorozatosan mérne ugyanazon a mintán? Az automatizált asztal az előre beprogramozott koordinátáknak megfelelően mozgatja a mintát és mér. A lenyomatokat természetesen ki is értékeli, és jegyzőkönyv formátumban eltárolja. A folyamatosan frissülő statisztikáknak köszönhetően különösebb számolgatás nélkül, azonnal láthatja, hogy hogyan alakul a mérések szórása, átlaga, minimuma, maximuma, vagy van-e valamilyen trend a folyamatban.

Nincs megadva, hogy pontosan hol kell mérni? Akkor csak „click and go”! A két kamerás optikai rendszernek köszönhetően lehetőség van random mérési pontokat felvenni. A „click and go” mérési módban a mérés elindítása után a véletlenszerű pontokban készített lenyomatokat a készülék kiértékeli és jegyzőkönyvet készít belőle.

Nem ért egyet az egyik méréssel? Úgy érzi, hogy a készülék nem a megfelelő helyre tette az átlót, vagy a lenyomat Ön szerint máshol ér véget? Egy mérési rendszer sem tévedhetetlen, ezért Önnek lehetősége van felülbírálni a program által megállapított átlókat. A monitoron megjelenik a lenyomat képe, és ha szeretné, akkor Ön is megadhatja a lenyomaton az átlókat. A program a mérési értékeket ezután átszámolja az Ön által megadott átlók alapján.

Különleges, alakú, felületű minták esetén teljesen manuális mérésre is lehetőség van. Ebben az esetben minden egyes mozgásra utasítani kell a berendezést, így a kezelőn múlik, hogy a következő lépés hol és mi legyen.

Önnek leginkább a Vickers keménységmérésre van szükségese, de szeretné látni az eredményt más keménységskálák szerint is? A Falconoknak ez sem akadály. Mérés után azonnal megjelenik az Ön által korábban kiválasztott keménységskálákra is átszámítva a mért eredmény.

Keménység lefutás, hegesztett kötés ellenőrzése? Ezek mind megoldhatóak előre beprogramozott minta alapján.

Szeretne még többet megtudni a Falconról ? Jöjjön el az Automotive Hungary kiállításra októberben a Hungexpora! Kipróbálná? Hozzon mintát, és ott megmérjük együtt!Kapcsolat

1016 Budapest, Aladár utca 19.
Tel.: (+36 1) 319 1 319
Fax.: (+36 1) 319 22 84
info@atestor.hu
TÉRKÉP
Névjegy letöltése

SZERVIZ

VIZSGÁLAT