blank.png
Színmérés kompromisszumok nélkül

JudgeQC visual box
Ci62 színmérő
Ci62 színmérő mintával
Ci62 mérés közben
MA98 multiangle színmérő
Ci7600 telepített színmérő
XRite Ci7600 színmérő és tartozékai
Ci7600 telepített színmérő mérés

Van egy mintája, de nem tudja, hogy mivel mérhetné meg? Szeretné, megtudni, hogy melyik műszer felel meg leginkább az Ön igényeinek? Esetleg ki is próbálná azt?

Jöjjön ki az Automotive Hungary kiállításra október 19-21. között, és segítünk választani!


A színmérés mindig kényes téma, hiszen elég egy apró módosítás, és máris teljesen más értékeket kapunk, mint egy korábbi mérésnél. Egy kis változtatás a beállítások között, egy másik mérési geometria, egy másik típusú műszer, vagy csak egy kis felületi egyenetlenség is elég lehet ahhoz, hogy komoly fejtörést okozzon. Van, amikor az a jó, ha kicsi felületen mérünk, máskor az a jó, ha nagyon. Van, amikor hozzá sem érhetünk, van, amikor meg olyan görbe a minta, hogy a fals fény megkeseríti az életünket.

A fentiek mind apróságok, de a hatásuk mindig ΔE-ben kifejezhető. Az elmúlt évek során mindig kiemelt fontosságú volt számunkra, hogy az adott mérési feladatra a megfelelő eszközöket ajánljunk. Nincs ez másként a színmérésnél sem, ezért az Automotive expon ott lesz minden, ami a színvizsgálatokhoz szükséges.

Judge QC visual box

A Judge QC egy olyan visual box, amelyet a minimális elvárások teljesítésére terveztek, és ezzel együtt az ára is igen kedvező.

A szabadszemes ellenőrzés elengedhetetlen a kiegészítője a műszeres mérésnek, de megfelelő megvilágítás nélkül, nem ér semmit. Ezt a legkönnyebben egy visual box tudja biztosítani számunkra. A kiállításon a visual boxok legegyszerűbb verzióját, egy Judge QC készüléket próbálhat ki. A Judge QC 5 féle szabványos megvilágítással rendelkezik, az UV a többi fényforrással együtt is tud működni.

Ci62 hordozható színmérő

A Ci62 egy könnyen kezelhető, kényelmesen használható, hordozható színmérő, amely bárhol megállja a helyét.

A Ci62 nagysikerű és népszerű elődje volt az SP62, amely nagyvonalakban ugyanazt tudja, mint fiatalabb társa. A változás szembetűnő, ergonomikus, kényelmes fogású és könnyű fekete háza bármilyen pozícióban kényelmesen használható. A mérés eredményét nem befolyásolja, ha az asztal mellett ülve, vagy a földön hanyatt fekve végzi a mérést.

A fals fényektől továbbra is véd a fekete talp, de, ha nem fér oda tőle a mérési ponthoz, egyszerűen csak hajtsa hátra, és szabadszemmel figyelje a mérési felület és a készülék pontos illeszkedését.

A készülék szoftvere is sokat fejlődött, színesebb lett. A multi-angle színmérőknél bevált rendszert integrálták a diffúz színmérőkbe is, így a menükiosztás logikusabb, a beállítások könnyebben kezelhetőek lettek. A kijelző világítása is jobb, így rossz megvilágításnál is könnyedén leolvashatja az eredményt.

MA98 multi-angle színmérő

Az MA98 egy egyedülálló készülék, amely pontos mérést tesz lehetővé, a gyöngyház- és metálfényezéseknél is.

A fényvisszaverő, csillogó, metálfényű, gyöngyház, több színben játszó festékek mérése mindig komoly kihívás elé állítja a műszereket, ugyanis, nem mindegy, hogy milyen szögből nézzük az adott felületet. A diffúz és a 0/45-ös színmérők képtelenek úgy mérni, hogy az bármikor máskor megismételhető legyen, hiszen elég egy kicsit odébb mozdítani a műszert, és máris teljesen más a mért eredmény. Az MA98 attól egyedülálló, hogy több mérési szöget használ, és minden mérés alkalmával az összes szög alatt rögzíti a felület színét, így pontos adatok állnak rendelkezésünkre a felület színéről. Ha odébb mozdítjuk a készüléket, akkor is ugyanazokat az adatokat fogja adni.

Az eszköz szoftvere ugyanaz, mint a Ci62-é, néhány extrával kibővítve. Így, ha Ön azt a műszert már ismeri, akkor az MA98-at is könnyűszerrel fogja használni.

A készülék háza ergonomikus, kényelmes, könnyen és stabilan tartható, ami elengedhetetlen ennél a méréstípusnál, mert egy mérés több másodpercet is igénybe vesz. A készülék tetején lévő 3 db LED visszajelző folyamatosan jelzi, hogy megfelelő pozícióban van-e a készülék a méréshez. Amint elmozdul, a visszajelzők azonnal pirosra váltanak.

Ci7600 telepített asztali színmérő

Sokféle mintája van? Mérne folyadékokat, áttetsző műanyag lapokat, festett paneleket is? Akkor a Ci7600 az Ön eszköze!

A Ci7600 az ideális kompromisszum a tudás és az ár között. Minden mérésre alkalmas, amire a színmérők csúcskategóriás készülékei, csak pontosságban marad el picit mögöttük. Ugyanakkor árfekvése sokkal kedvezőbb, mint a színformulációhoz ajánlott Ci7800-é.

A működéshez folyamatos számítógépes kapcsolatra van szüksége, vezérlése a számítógépen keresztül történik. A mérési eredmények a ColorIQ szoftverben jelennek meg. Ez a szoftver rugalmas, akár az összes színmérőjüket képes kezelni. A mérési adatokból jegyzőkönyvet készít, a mérési pontokat megjeleníti színkoordináta rendszerben, hogy az eltérések vizuálisan is nyomon követhetőek legyenek. Hogy milyen adatokat szeretne a jegyzőkönyvön látni, azt Ön állítja be, így átlátható, felesleges adathalmoktól mentes dokumentumot állíthat elő egy gombnyomással.

Szeretné tudni, hogy Önnek melyik eszköz a legmegfelelőbb? Hozzon egy mintát az Automotive Hungary kiállításra, és szaktanácsadó mérnökünk támogatásával kipróbálhatja az összes eszközt. Találkozzunk a Hungexpon október 19-21. között!